نیاز به شیوهای مدرن برای آموزش موسیقی به کودکان از ابتدای قرن بیستم احساس شد و آهنگسازان و موزیسینهای مختلف روشهای مختلفی را برای آموزش موسیقی به کودکان ارائه دادند که مهمترین آنها عبارتند از: روش مونته سوری، روش امیل ژاک-دالکروز، روش کارل ارف، روش شینیچی سوزوکی، روش زولتان کدای و برخی دیگر از روشهای غیر مرسوم عبارتند از: روش ادگار ویلمز و مارتینو، روش منهتن. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا به بررسی تاریخچه موسیقی ارف بپردازیم . همچنین میتوانید با پیوستن به ما و دانلود آهنگ جدید از آپ آهنگ، موسیقی را به گونه ای کاملا متفاوت درک و لمس کنید .
سازهای مورد استفاده در موسیقی ارف چیست؟
رایج ترین سازهای مورد استفاده در موسیقی ارف عبارتند از: زایلافون، متالافون، فلوت ریکوردر، آواز، خاشخاشک، طبلکها، ویبرافون، درامز، پیانو، طبل، مثلث، تامبورین، کاستانت، ماراکا، چلستا، گلوکن اشپیل، ملودیکا، دایره زنگی و…
سبکهای موسیقی ارف چیست؟
- سبک پاپ
- سبک سنتی
- موسیقی فولکلوریک
موسیقی کودک یا موسیقی ارف از نظر روانشناسی
از نظر روانشناسان یکی از راههای موثر برای درمان اختلالات روحی و روانی موسیقی و بازی است. موسیقی درمانی در کودکان باعث تغییر در خلق و خو و بهبود در رفتارهایی مانند لکنت زبان، نداشتن اعتماد به نفس، مشکل در رفتارهای اجتماعی و … میشود. همچنین مربیان موسیقی به کمک روانشناسان و پزشکان از موسیقی برای درمان بیماریهایی همچون اوتیسم، بیقراری و بیش فعالی استفاده میکنند.
موسیقی ارف در ایران
موسیقی کودک یا همان ارف در ایران قدمتی دیرینه دارد. ریشه موسیقی ارف را میتوان در موارد زیر جستجو کرد:
- خیمه شب بازی یا نمایش عروسکی که دارای سابقه کهن در ایران و تمدن شرق است و عموماً مخاطب بزرگسال داشتهاست.
- قصه گویی و نمایش موزیکال در صحنه یا در قالب آلبوم و بسیاری قصهها و لالاییها که پدران و مادران سینه به سینه آموخته و برای فرزندان خود میخواندند.
- ترانه برای کودک که با مشارکت آهنگسازان، ترانهسرایان، قصه نویسان و خوانندگان کودک به صورت آلبوم، اجرای صحنهای، همراه با بازی، سرگرمی، آموزش و … ساخته میشود.
- در سالهای اخیر آموزش موسیقی به کودکان به شیوه ارف رواج پیدا کردهاست.
مشاهده پست مشابه : مقایسه عکس های متفاوت بازیگران زن ایرانی